Natrag na Pregled
Mediji

NOVA MT SERIJA TRAČNIH PERILICA POSUĐA – NAJBOLJA ODLUKA ZA DANAS I ZA SUTRA

Snažne perilice s tračnim prijenosom košara i perilice s tračnim prijenosom posuđa odlikuju se modularnom arhitekturom sustava. Tako se perilica može precizno uskladiti ne samo sa zahtjevima današnjice, već i sutrašnjice. Zahvaljujući mogućnosti fleksibilne preinake i nadogradnje, ovaj se „GAMECHANGER” savršeno prilagođava svakoj novoj situaciji te jamči najviši stupanj sigurnosti ulaganja. Izazovi s kojima se gastronomska i ugostiteljska branša trenutačno moraju suočiti bili su povod za ovaj novi razvoj. Winterhalter jamči veću ekonomičnost, maksimalnu higijensku sigurnost, optimiziran rezultat pranja i bolje uvjete rada.

Koja mi perilica odgovara?

Ralph Winterhalter, generalni direktor i vlasnik društva Winterhalter Gastronom GmbH: „Naša je branša neprestano u potrazi za inovativnim rješenjima za ispunjavanje visokih zahtjeva u pogledu fleksibilnosti, učinkovitosti i higijene. Uvjereni smo da je nova serija MT prava odluka za poduzeća čiji je pogled uperen u budućnost te koja žele snažno i prilagodljivo rješenje za svoj proces pranja.”

Perilica MTF (perilica s transportnom trakom za prijenos posuđa kroz više komora) može svladati do 8000 tanjura po satu. Pretežito ujednačeno posuđe pere se na transportnoj traci i neprestano pristiže. Vremena pranja fiksno su definirana. MTR (perilica s tračnim prijenosom košara kroz više komora) učinkovito će svladati veliku količinu posuđa s do 355 košara po satu napunjenih tanjurima, šalicama, čašama, priborom za jelo i pladnjevima. Pri tome se različita količina posuđa raspodjeljuje tijekom cijelog dana.

„Gamechanger”: modularna arhitektura za veću fleksibilnost

Ulaganje u perilicu ne bi smjelo biti prava odluka samo za sadašnji trenutak, već i za budućnost. No što ako se posao u budućnosti proširi, okvirni se uvjeti promijene ili se na tržištu pojave inovativne značajke? Serija MT pri tome stvara sasvim nove mogućnosti: zahvaljujući modularnoj arhitekturi sustava pojedinačne se zone i komponente fleksibilno mogu međusobno kombinirati. Tako se perilica može precizno prilagoditi individualnim zahtjevima i željama u pogledu opremanja. A i u kasnijem je trenutku preinaka ili nadogradnja moguća bez ikakvih poteškoća. Time serija MT pruža najviši stupanj sigurnosti planiranja i ulaganja. Sasvim u skladu sa sljedećim načelom: kada vaš posao naraste, perilica će rasti zajedno s njime.

Učinkovitost za bolju ekonomičnost

Tijekom pranja u velikim kuhinjama troše se velike količine vode i energije. Stoga se upravo ondje, uslijed vrtoglavog povećanja energetskih troškova, isplati uložiti u suvremenu tehnologiju pranja jer ona troši znatno manje resursa. Tijekom pranja u perilici serije MT optimalno se iskorištava upotrijebljena energija. Oporavak topline putem ispušnog zraka „EnergyPlus” dodatno se uz serijski oporavak topline „EnergyLight” koristi energijom toplog ispušnog zraka za prethodno zagrijavanje hladne dovodne vode. Time se smanjuje potreba za energijom perilice do 6 kWh, čime se smanjuju kako priključna vrijednost tako i radni troškovi. Opcijska toplinska pumpa „ClimatePlus” dodatno uz toplinsku energiju oslobođene vodene pare upotrebljava energiju iz zraka iz prostorije za zagrijavanje vode u spremniku i vode za ispiranje perilice. Ona smanjuje energetsku potrošnju do 20 kWh. Time se znatno smanjuju radni troškovi i priključna vrijednost te se pozitivno utječe na klimu u prostoriji.

Serija MT koncipirana je tako da potreba za vodom, energijom i kemijskim sredstvima za pranje bude što manja. Tako aktiviranje pojedinačnih zona posuđem ciljano i štedljivo upotrebljava vodu, energiju i kemijska sredstva za pranje. Svaka zona pranja aktivira se tek kada se posuđe zbilja nalazi u određenoj zoni. Dodatno se količina vode za ispiranje automatski prilagođava odabranoj brzini transporta. U svakom se stupnju upotrebljava točno onoliko vode za ispiranje koliko je zbilja potrebno za higijenski rezultat pranja.

Higijena za veću sigurnost

Arhitektura perilice te koncept higijene i čišćenja serije MT jamče najviše razine higijenskih standarda. Pri tome su higijenski način rada i higijenska vrata zakretna za 180° karakteristike proizvoda koje nude samo perilice s tračnim prijenosom posuđa marke Winterhalter. Uz higijenski način rada u svakom je trenutku zajamčeno pranje u skladu s normama DIN: naime, ako temperatura spremnika ili bojlera padne ispod zadane vrijednosti, perilica s tračnim prijenosom posuđa automatski smanjuje brzinu. S pomoću funkcije CONNECTED WASH moguće je analizirati, procijeniti i sa svakog mjesta pozivati sve važne podatke o umreženoj perilici s tračnim prijenosom posuđa. Time se omogućava besprijekorna dokumentacija poštivanja svih higijenskih standarda u skladu s HACCP-om. Perilice se samostalno nadziru i automatski obavještavaju korisnika u slučaju kritičnog događaja.

Kada se CONNECTED WASH ne može upotrebljavati, USB sučelje omogućava očitavanje svih operativnih podataka i pohranjivanje izvješća o higijeni.

Tehnologija za bolji rezultat pranja

Za optimalan rezultat pranja važni su kako snažan sustav pranja tako i učinkovita filtracija vode iz spremnika. Sve funkcije pojedinačnih zona pranja izvedene su tako da posuđe iz perilice izađe prvorazredno čisto i izvrsno osušeno. Kao nadopuna višestrukom sustavu filtracije, serija MT stoga je opremljena aktivnim uklanjanjem prljavštine. Ono osigurava da gruba prljavština uopće ne dospije u vodu iz spremnika te se filtrira već prije glavnog ciklusa pranja. Prljavština se vodi u zonu dovoda i skuplja u ladici sa sitom. Neutralne zone i u slučaju velikog posuđa sprječavaju prijenos lužine te osiguravaju savršen rezultat pranja.

Praktičnost rukovanja za ugodnije radne uvjete

„Nedostatak osoblja jedan je od najvećih izazova u gastronomskoj i ugostiteljskoj branši”, rekao je Ralph Winterhalter. „Utoliko nam je bilo važnije da rad s novom serijom MT bude što ergonomičniji i sigurniji te da štedi što više vremena.” Pametan dodirni zaslon smješten je na optimalnoj visini, uz upravljanje jednim gumbom, korisničku površinu bez natpisa i razumljive piktograme. On osigurava ergonomično, jednostavno i sigurno rukovanje perilicom. „Način rada FlexSpeed” osigurava automatsko smanjenje brzine transporta perilice kada je ona prevelika za trenutačni ritam rada. Time se osiguravaju kontinuiran tijek rada i učinkovit proces pranja. Opcijski dostupno ugrađeno doziranje krutih tvari praktično je, ergonomično i sigurno jer se patrone sredstva za čišćenje zamjenjuju bez ikakva dodira s kemijskim sredstvima za pranje. Sredstvo za pranje visoko je koncentrirano te oko dvije trećine ekonomičnije od tekućeg sredstva.

„Sve funkcionira” s novim snažnim, modularnim i fleksibilno nadogradivim perilicama s tračnim prijenosom posuđa serije MT. One osiguravaju najviši stupanj higijene uz visoku razinu ekonomičnosti.

VAŠ KONTAKT PARTNER ZA MEDIJSKE UPITE
Medijski ste predstavnik i potrebne su vam informacije o našim proizvodima, uslugama ili poduzeću? Veselim se vašem upitu.