Nová PT Utensil: Mytí kuchyňského nádobí a běžného nádobí v jednom stroji

Nová průchozí myčka PT Utensil od Winterhalter spojuje dvě použití v jednom stroji. Pří střídání běžného mytí nádobí a kuchyňského nádobí i při mytí podle druhu nádobí zajištuje spolehlivě čistý a hygienický mycí výsledek. Hybridní model, který je nabízen ve velikostech L a XL, kombinuje výkonný mycí systém včetně variabilního tlaku mycí vody s ergonomií a snadnou obsluhou průchozí myčky.

»Myjete běžné nádobí nebo kuchyňské nádobí?« V některých případech zní odpověď na tuto otázku: »Obojí!« Například, jestliže se v restauraci musí mýt kromě talířů také hrnce, pánve a kuchyňské potřeby. Nebo v řeznictví s jídelnou kromě kuchyňského nádobí a beden i běžné nádobí od oběda. Se třemi mycími programy zvládá PT Utensil vše hravě: Program jedna se stará o klasické mytí běžného nádobí, tedy talířů a šálků nebo příborů. Na program dva se myjí normálně špinavé kuchařské a pracovní potřeby, gastronádoby a bedny podle euronormy. Na nejvýkonnější program tři se myje silně znečištěné kuchyňské nádobí. Například plechy, hrnce a fritovací koše. Aby byl trvale zaručen dokonalý mycí výsledek, je PT Utensil vybavena výkonným mycím systémem, účinným VarioPower s čtyřnásobnou filtrací a variabilní regulací tlaku vody. Normálně znečištěné talíře a šálky se myjí při nižším tlaku vody, kuchyňské nádobí pokryté krustou při vyšším. Navíc je v programech dva a tři prodloužena doba mytí. Tak se spolehlivě rozpustí silné nečistoty.

Výhody jsou zřejmé: PT Utensil splňuje nejvyšší požadavky na čistotu, hygienu a ergonomii. Často není potřeba pořizovat dva samostatné stroje na mytí nádobí a kuchyňského nádobí. Tim se ušetří nejen peníze, ale i místo v kuchyni pro mytí nádobí. S ergonomickým komfortem průchozí myčky se PT Utensil stará o jednoduché a plynulé pracovní postupy i při mytí kuchyňského nádobí. Leonie Hengeler, mezinárodní produktová manažerka, shrnuje slovy: „S PT Utensil společnost Winterhalter dokazuje, že mytí kuchyňského nádobí i běžného nádobí v jednom stroji nemusí být kompromisem: Podařilo se nám docílit toho, že v obou oblastech použití jsou splněny ty nejvyšší požadavky na čistotu a hygienu – a to i při nepřetržitém provozu.“

PT Utensil samozřejmě disponuje všemi osvědčenými prvky a možnostmi série PT. Sériově integrované zpětné získávání tepla z odpadní vody EnergyLight využívá energii z odpadní vody k ohřevu studené přitékající vody. Výhody: šetří se zdroje a je dosaženo úspory nákladů na energii až 10 %. Volitelný tepelný výměník odpadního vzduchu EnergyPlus kromě toho využívá energii teplé vodní páry uvnitř stroje k předehřevu studené přitékající vody. Díky tomu se ušetří až 15 % nákladů na energii. S optimálním automatickým krytem se stroj obsluhuje bez námahy, a tak má obsluha opravdu ulehčenou práci.