Wróć do przeglądu
Dla prasy

NOWA ZMYWARKA PODBLATOWA Z SERII UC OD WINTERHALTER – ARCYDZIEŁO.

Winterhalter – ekspert od zmywania naczyń zaprezentował następną generację zmywarek podblatowych Serii UC. Winterhalter zapewnia perfekcyjne rezultaty zmywania, intuicyjną obsługę oraz pełne bezpieczeństwo i niezawodność. Dlatego lider rynku w technologii zmywania opisuje nową Serię UC jako "Arcydzieło".

„Naszym celem było zaprojektowanie najlepszej zmywarki w swojej klasie. Całkowicie zmieniliśmy naszą wypróbowaną i przetestowaną Serię UC i udoskonaliliśmy każdy szczegół, aby uzyskać jeszcze lepszy produkt. Rezultatem jest profesjonalne narzędzie do komercyjnego zmywania naczyń. Dzieło sztuki inżynierskiej. Przebłysk przyszłości", mówi Dyrektor Zarządzający Ralph Winterhalter.

Podstawowa koncepcja UC sprawdziła się przez wiele lat i sprawiła, że seria odniosła ogromny sukces: Jedna technologia dla czterech różnych zastosowań. Klienci mają swoje UC w jednym z czterech rozmiarów: S, M, L lub XL, dokładnie dostosowane do ich konkretnych potrzeb, takich jak perfekcyjne mycie szkła, zastawy stołowej, sztućców lub naczyń bistro. Każda zmywarka z Serii UC standardowo wyposażona jest w zmienne ciśnienie wody: „VarioPower", który precyzyjnie dostosowuje ciśnienie wody do rodzaju mytych naczyń i stopnia ich zabrudzenia. Są one skutecznie usuwane, a naczynia traktowane delikatnie.

Niższe zużycie energii i niższe koszty w połączeniu z poprawą jakości pracy w pomieszczeniu, w którym znajduje się zmywarka: w nowej Serii UC klienci mogą również skorzystać z opatentowanego układu odzysku ciepła. Każda maszyna jest dostępna z wbudowaną funkcją Energy jako opcją.

Oprócz sprawdzonej obsługi jednym przyciskiem, nowa UC ma inteligentny wyświetlacz dotykowy. Czytelne piktogramy i przejrzysty interfejs oznaczają, że wyświetlacz jest szczególnie przyjazny dla użytkownika. Jest on tak czuły, że można go łatwo obsługiwać nawet w rękawiczkach. Powierzchnia jest wykonana z wyjątkowo mocnego szkła i została przetestowana w ekstremalnych warunkach kuchennych.

International Product Manager Jens Steck dodaje: „Nowa Seria UC jest jeszcze bardziej ekonomiczna: zoptymalizowane pod względem przepływu pole myjące z nową geometrią dysz zmniejsza zużycie wody nawet o 25 procent w porównaniu z poprzednim modelem. Zużycie energii elektrycznej i chemikaliów w konsekwencji spada, co znacznie obniża bieżące koszty eksploatacji."

Nowa generacja Serii UC może być podłączona do sieci za pomocą komputera lub urządzenia mobilnego za pośrednictwem CONNECTED WASH, które przesyła dane operacyjne do serwera praktycznie w czasie rzeczywistym. Klienci Winterhalter mają dostęp do aplikacji CONNECTED WASH na swoim komputerze, tablecie lub smartfonie. Umożliwia to spójną analizę i ocenę wszystkich ważnych danych operacyjnych. CONNECTED WASH umożliwia optymalizację całego procesu zmywania, zapewniając w ten sposób wyższy poziom bezpieczeństwa i wydajności w każdej profesjonalnej kuchni.

Ralph Winterhalter podsumowuje: „Cała nasza wiedza, nasze doświadczenie zdobyte w ciągu ostatnich 70 lat oraz ogromna pasja kryją się w nowej zmywarce z Serii UC. Została ona opracowana z myślą o przyszłości, wyposażona w najnowszą technologię i jest gotowa do pracy z internetem. Każdy detal jest dopracowany z najwyższą możliwą precyzją. Wszystko dokładnie dopasowaliśmy do wymagań i życzeń naszych klientów. To arcydzieło w swojej klasie.”

KONTAKT DLA ZAPYTAŃ PRASOWYCH
Jesteś przedstawicielem mediów, który szuka informacji na temat naszych produktów, usług lub firmy? Zapraszam do kontaktu.
Marcin Wajda, Dyrektor Komunikacji i Marketingu