Terug naar het overzicht
Persberichten

DE NIEUWE VOORLADER VAATWASMACHINE UIT DE UC-SERIE – ONS PARADEPAARD.

De vaatwasspecialist Winterhalter heeft de nieuwe generatie van haar UC-serie, voorlader vaatwasmachines, onthuld. Winterhalter beloofd perfecte wasresultaten, intuïtieve bediening en volledig veilig en betrouwbaar. De aanhoudende technologie en marktleider beschrijft de nieuwe UC-serie dan ook als 'masterpiece'.

Undercounter warewasher of the UC Series

„Ons doel was de beste vaatwasmachine in zijn klasse te ontwikkelen. Wij hebben onze bewezen UC-serie opnieuw overdacht en aan elk detail gevijld, om het maximum eruit te halen. De uitkomst is een professioneel hulpmiddel voor het professionele vaatwassen. Een stuk ingenieurskunst. Een stuk toekomst.“, daarvan is directeur Ralph Winterhalter zeker.

Het basisconcept van de UC heeft zich al vele jaren bewezen en de serie zo succesvol gemaakt: een machinetechnologie voor vier verschillende toepassingen. Klanten ontvangen hun UC exact toegesneden op hun specifieke eisen als glazenwasmachine, vaatwasmachine, bestekwasmachine of bistrovaatwasmachine in telkens vier formaten S, M, L of XL. Elke UC is standaard voorzien van een variabele wasdrukregulering: „VarioPower“ past de wasdruk exact aan het vaatwerk en vervuilingsgraad aan. Daardoor wordt vervuiling betrouwbaar van het vaatwerk gespoeld – en het vaatwerk wordt ontzien.

Een lager energieverbruik en hoge efficiency, in combinatie met een verbeterd ruimteklimaat: ook bij de nieuwe UC-serie kunnen klanten over de voordelen van de efficiënte en gepatenteerde afzuigluchtwarmteterugwinning beschikken. Optioneel is elke machine met de ingebouwde Energy-functie verkrijgbaar.

Naast de bewezen eenknopsbediening beschikt de UC over een intelligent touchscreen. Zelfverklarende pictogrammen en een taalneutrale interface maken het display bijzonder gebruiksvriendelijk. De van de smartphone bekende besturing maakt de bediening van de machine extra eenvoudig. Het display reageert zo gevoelig dat de bediening ook met handschoenen eenvoudig mogelijk is. Het oppervlak is van zeer robuust glas gemaakt en is onder extreme omstandigheden getest voor de zware omstandigheden in de spoelkeuken.

Leider internationaal productmanagement Jens Steck licht toe: „De nieuwe UC-serie is nog zuiniger in het gebruik: het stromingsgeoptimaliseerde wasveld met nieuwe sproeiergeometrie verlaagt het waterverbruik vergeleken met het voorgaande model met tot 25%. Daardoor worden tegelijkertijd minder stroom en reinigingsmiddelen gebruikt – wat de totale exploitatiekosten verder verlaagt.“

De nieuwe generatie van de UC-serie kan via CONNECTED WASH met een computer of mobiele terminal verbonden worden en zendt machine- en bedrijfsgegevens praktisch in real time naar een server. Middels computer, tablet of smartphone kunnen Winterhalter klanten de CONNECTED WASH app bedienen. Dat is voorwaarde voor een consequente analyse en beoordeling van alle belangrijke bedrijfsgegevens. Door de nu mogelijke optimalisatie van het totale wasproces verhoogt CONNECTED WASH de veiligheid en efficiency in de spoelkeuken.

Ralph Winterhalter vat samen: „In de nieuwe UC-serie steekt al onze kennis, onze ervaring van de laatste 70 jaar en onze passie. De serie is ontwikkeld met de blik naar voren, uitgerust met de modernste techniek en is in een digitaal netwerk op te nemen. Elk detail is van de hoogste kwaliteit. We hebben de serie consequent afgestemd op de meest uiteenlopende wensen en eisen van onze klanten. Een Masterpiece in zijn klasse.“