Terug naar het overzicht
Persberichten

HET NIEUWE WASSYSTEEM VAN WINTERHALTER VOOR HERBRUIKBARE KUNSTSTOF BEKERS

Vaatwasspecialist Winterhalter biedt een professionele totaaloplossing voor het wassen van herbruikbare kunststof bekers: het perfect op elkaar afgestemde systeem – bestaande uit een vaatwasmachine en bekerkorf en de speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen van Winterhalter – garandeert hygiënisch schone bekers in minder dan twee minuten. Ze zijn zo droog dat ze kunnen worden gestapeld om ruimte te besparen.


"Vruchtenthee of zelfgemaakte limonade in kinderdagverblijven en op (kleuter)scholen. Of een coffee-to-go in het café, bij de bakkerij of het tankstation. Uitbaters van diverse horecazaken maken vaak gebruik van herbruikbare kunststof bekers om drank aan te bieden. En tot nu toe vormde het wassen van deze bekers in de machine een probleem: ze vielen om, liepen vol met water en droogden slecht.”, legt Ralph Winterhalter uit, CEO van de Winterhalter Groep. Vaatwasspecialist Winterhalter heeft zich hierop toegelegd en een professionele oplossing ontwikkeld.

Internationale productmanager Jens Harti: „Duurzame herbruikbare systemen hebben een goed functionerende vaatwasoplossing nodig: eenvoudig te bedienen, absoluut hygiënisch en met een uitstekend wasresultaat.” Daarom maakt Winterhalter bij het wassen van herbruikbare kunststof bekers gebruik van een totaalsysteem: de korven, reinigingsmiddelen en machine-instellingen, zoals temperatuur, wastijd en waterdruk, zijn exact afgestemd op het wassen en drogen van kunststof. Jens Harti: „Met ons wassysteem voor herbruikbare kunststof bekers worden bekers in minder dan twee minuten hygiënisch schoon gewassen. En zijn ze zo droog dat ze kunnen worden gestapeld om ruimte te besparen.”

Een van de belangrijkste problemen bij het wassen van kunststof bekers is het drogen. Dat ligt aan de speciale eigenschappen van het materiaal en speelt een belangrijke rol in verband met het opbergen van de bekers. Meestal worden deze gestapeld om ruimte te besparen. In combinatie met de speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen is Winterhalter erin geslaagd om het restvocht tot een minimum te beperken. Dit is zo laag dat de bekers na het wassen zonder enig probleem kunnen worden gestapeld en bewaard. Verschillende korfinzetelementen zorgen voor totale flexibiliteit: zeker wanneer er maar een paar bekers of ook de deksels moeten worden gewassen. De bediening is doordacht en comfortabel: bij het inschuiven van de korf worden de bekers automatisch vastgezet door een beugel en de korf wordt vergrendeld. Dat betekent: ook bij een hoge waterdruk zijn de bekers beveiligd tegen omvallen en kunnen ze niet vollopen met water.

„Het goede nieuws: ons wassysteem voor herbruikbare kunststof bekers is verkrijgbaar voor verschillende machineseries en -formaten. Een uitbreiding achteraf is altijd mogelijk”, aldus productmanager Jens Harti. Met name in tijden van corona belangrijk: gebruikers kunnen gerust zijn. Alle vaatwasmachines beschikken over het hygiënecertificaat volgens DIN SPEC 10534 en voldoen aan de daarin vastgelegde microbiologische en hygiënische eisen.“