Terug naar het overzicht
Persberichten

DE NIEUWE WINTERHALTER PT-SERIE: DE COMPROMISLOZE DOORSCHUIFVAATWASMACHINES

Vaatwasspecialist Winterhalter presenteert de nieuwe doorschuifvaatwasmachines uit de PT-serie. Ze zijn ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen en toegespitst op maximale kosteneffectiviteit: ongecompliceerd, efficiënt en snel. Winterhalter belooft perfecte wasresultaten en absolute operationele betrouwbaarheid. Met de nieuwe automatische kap kan de machine bovendien zonder krachtinspanning worden geopend en gesloten, wat het werk van het spoelkeukenpersoneel veel gemakkelijker maakt.

 

Schitterende glazen, stralend serviesgoed, glanzend bestek, hygiënische bekers of alles tegelijk. De nieuwe PT, die in drie machineformaten wordt aangeboden, kan via software-instellingen worden aangepast aan het vaatwerk en de vervuilingsgraad. Met een krachtig wassysteem en een doordacht hygiëneconcept belooft Winterhalter eersteklas wasresultaten, ook al zijn de vervuilingen nog zo hardnekkig. De nieuwe S-vormige wasvelden garanderen een oppervlaktedekkende verspreiding van het water en het viervoudige filtratiesysteem verzekert continu schoon waswater. De variabele waterdrukregeling VarioPower past de wasdruk in de machine exact aan het vaatwerk en de vervuilingsgraad aan. 

Wassen met de PT betekent efficiënt wassen: door een laag waterverbruik, optimaal gebruik van energie en spaarzaam gedoseerde reinigingsmiddelen. De standaard geïntegreerde afvoerwaterwarmteterugwinning EnergyLight gebruikt de energie van het afvoerwater om het koude toevoerwater voor te verwarmen. De voordelen: hulpbronnen worden gespaard en er wordt tot wel 10% bespaard op energiekosten. De optioneel verkrijgbare afvoerluchtwarmtewisselaar EnergyPlus gebruikt ook de energie van de warme waterdamp in het interieur van de machine om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Zo wordt wel 15% aan energiekosten bespaard. Bovendien ontsnapt bij het openen van de machine op deze manier aanzienlijk minder waterdamp. Op verzoek is de PT-serie verkrijgbaar met een aangedreven wasveld – een gepatenteerde innovatie van Winterhalter. In vergelijking met de standaardaandrijving wordt de hoeveelheid naspoelwater met 0,4 liter per wasbeurt gereduceerd. En dat betekent lagere bedrijfskosten. 

"Wij willen onze klanten een doorschuifvaatwasmachine bieden die het wassen ook onder de zwaarste omstandigheden zo eenvoudig mogelijk maakt. Een machine die in iedere situatie 100% betrouwbaar is", aldus Ralph Winterhalter, CEO en eigenaar van de Winterhalter Groep. Met Connected Wash kunnen de machines van de PT-serie met internet worden verbonden en alle belangrijke gebruiksgegevens worden geanalyseerd. Daaruit kunnen concrete aanbevelingen voor handelingen worden afgeleid met het oog op de optimalisatie van het wasproces. Alle gegevens worden in een logboek gedocumenteerd. Zo kan het naleven van alle relevante hygiënenormen volgens HACCP perfect worden aangetoond.

"Een eenvoudige en ergonomische bediening van de vaatwasmachine is in tijden van een tekort aan gespecialiseerd personeel en frequente personeelswisselingen heel belangrijk," benadrukt Leonie Hengeler, internationaal productmanager. Met het slimme touchscreen, de éénknopsbediening, de taalonafhankelijke gebruikersinterface en begrijpelijke pictogrammen maakt Winterhalter het wassen een stuk eenvoudiger. Met de nieuwe, optionele automatische kap kan de machine zonder krachtinspanning worden geopend en gesloten, wat het werk van het spoelkeukenpersoneel veel lichter maakt. De kap wordt eenvoudig met een druk op de knop gesloten: via het display of via een ergonomisch gepositioneerde drukknopschakelaar. De wasbeurt start dan automatisch. Aan het einde van het programma gaat de kap automatisch omhoog, wat aangeeft dat de wasbeurt beëindigd is. "Uw spoelkeukenpersoneel zal de PT graag gebruiken", meent Hengeler stellig.