Terug naar het overzicht
Persberichten

DE NIEUWE TRANSPORTVAATWASMACHINES UIT DE MT-SERIE - DE BESTE BESLISSING VOOR VANDAAG EN VOOR MORGEN

De krachtige band- en korventransportvaatwasmachines worden gekenmerkt door een modulaire systeemarchitectuur. Daarmee kan de machine niet alleen precies worden afgestemd op de eisen van vandaag, maar ook op die van morgen. Dankzij de mogelijkheid tot flexibele ombouw en montage achteraf past de "GAMECHANGER" zich perfect aan elke nieuwe situatie aan en garandeert maximale investeringszekerheid. De uitdagingen waar de catering- en foodservice-industrie momenteel voor staat, vormden de basis voor de nieuwe ontwikkeling. Winterhalter garandeert een hogere economische efficiëntie, maximale hygiënezekerheid, geoptimaliseerde wasresultaten en betere arbeidsomstandigheden.

 

Welke machine past bij mij?

Ralph Winterhalter, CEO en eigenaar van Winterhalter Nederland B.V.: "Onze bedrijfstak is altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om aan de hoge eisen voor flexibiliteit, efficiëntie en hygiëne te voldoen. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe MT-serie de juiste keuze is voor toekomstgerichte bedrijven die een krachtige en aanpasbare oplossing willen voor hun wasproces."

De MTF (meertanksbandtransportvaatwasmachine) kan tot 8.000 borden per uur aan. Het overwegend uniforme vaatwerk wordt op een transportband gewassen en wordt continu aangevoerd. De wastijden liggen vast. De MTR (meertankskorventransportvaatwasmachine) verwerkt efficiënt een hoog vaatwerkvolume van 355 korven per uur, geladen met borden, koppen, glazen, bestek en dienbladen. De verschillende hoeveelheden vaatwerk worden over de hele dag verdeeld.

 

De gamechanger: modulaire architectuur voor meer flexibiliteit

Investeren in een vaatwasmachine moet niet alleen de juiste beslissing voor vandaag zijn, maar ook voor morgen. Maar wat als het bedrijf in de toekomst uitbreidt, de omstandigheden veranderen of er innovatieve features op de markt komen? Hier creëert de MT-serie geheel nieuwe mogelijkheden: dankzij de modulaire systeemarchitectuur kunnen afzonderlijke zones en componenten flexibel met elkaar worden gecombineerd. Dit betekent dat de machine precies kan worden afgestemd op individuele eisen en uitrustingswensen. En ombouw of installatie achteraf is ook zonder probleem mogelijk. Op deze manier biedt de MT-serie maximale opstellings- en investeringszekerheid. Volledig volgens het motto: naarmate uw bedrijf groeit, groeit de machine mee.

 

Efficiëntie voor een hoger rendement

Bij het wassen in grootkeukens wordt veel water en energie verbruikt. Daarom is het, met het oog op de exploderende energiekosten, de moeite waard om te investeren in moderne vaatwastechnologie, omdat deze aanzienlijk minder hulpbronnen verbruikt. Bij het wassen met de MT-serie wordt de gebruikte energie optimaal benut. De afzuigluchtwarmteterugwinning »EnergyPlus« gebruikt naast de standaard warmteterugwinning »EnergyLight« de energie uit de warme afvoerlucht om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Daardoor verlaagt de energiebehoefte van de machine met 6 kWh, wat zowel de aansluitwaarde als de bedrijfskosten verlaagt. Naast de thermische energie van de ontsnapte waterdamp gebruikt de optionele warmtepomp »ClimatePlus« ook de energie van de lucht in de ruimte om het tank- en naspoelwater te verwarmen. Dit verlaagt het energieverbruik met wel 20%. Daardoor worden de bedrijfskosten en aansluitwaarde aanzienlijk verlaagd en wordt het binnenklimaat positief beïnvloed.

De MT-serie is ontworpen om de behoefte aan water, energie en reinigingsmiddelen te minimaliseren. Zo maakt de vaatwerkgestuurde zoneactivering gericht en zuinig gebruik van water, energie en reinigingsmiddelen. Elke waszone is alleen actief wanneer er zich daadwerkelijk vaatwerk in de betreffende zone bevindt. Bovendien wordt de hoeveelheid naspoelwater automatisch aan de geselecteerde transportbandsnelheid aangepast. In elke fase wordt precies zoveel naspoelwater gebruikt als er werkelijk nodig is voor een hygiënisch wasresultaat.

 

Hygiëne voor meer veiligheid

De machine-architectuur en het hygiëne- en reinigingsconcept van de MT-serie garanderen de hoogste hygiënestandaarden. De hygiënemodus en de 180° uitklapbare hygiënische draaideuren zijn productkenmerken die alleen transportvaatwasmachines van Winterhalter bieden. Met de hygiënemodus is DIN-conform wassen altijd gegarandeerd: als de tank- of boilertemperatuur onder de nominale waarde zakt verlaagt de transportvaatwasmachine automatisch de snelheid. Met behulp van CONNECTED WASH kunnen alle belangrijke machinegegevens van de genetwerkte transportvaatwasmachine overal geanalyseerd, geëvalueerd en opgeroepen worden. Hierdoor kan de naleving van alle hygiënestandaarden volgens HACCP volledig worden gedocumenteerd. De machines bewaken zichzelf en brengen de gebruiker automatisch op de hoogte in geval van een kritieke gebeurtenis.

Als CONNECTED WASH niet kan worden gebruikt kunnen via de USB-interface alle gebruiksgegevens worden uitgelezen en een hygiënerapport worden opgeslagen.

 

Technologie voor een beter wasresultaat

Voor een optimaal wasresultaat zijn zowel een krachtig wassysteem als een effectieve filtratie van het tankwater belangrijk. Alle functies van de afzonderlijke waszones zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat het vaatwerk perfect schoon en uitstekend gedroogd uit de machine komt. Naast het multi-filtratiesysteem is de MT-serie daarom uitgerust met een actieve vuilafvoer. Deze zorgt ervoor dat grof vuil niet in het tankwater terechtkomt en er al uitgefilterd wordt vóór de hoofdwasbeurt. Het vuil wordt naar de aanvoerzone gevoerd en verzameld in de zeeflade. Neutrale zones garanderen dat er geen verontreiniging is met waswater, zelfs niet bij grote stukken vaatwerk, en zorgen voor perfecte wasresultaten.

 

Bedieningsgemak voor aangenamere werkomstandigheden

"Het gebrek aan personeel is een van de grootste uitdagingen voor de catering- en foodservice-industrie," zegt Ralph Winterhalter. "Daarom was het voor ons des te belangrijker om het werken aan de nieuwe MT-serie zo ergonomisch, veilig en tijdbesparend mogelijk te maken." Het intelligente touchscreen is op een optimale hoogte geplaatst, met éénknopsbediening, een taalonafhankelijke gebruikersinterface en zelfverklarende pictogrammen. Dit zorgt voor ergonomische, eenvoudige en veilige bediening van de machine. De "FlexSpeed-modus" zorgt ervoor dat de transportbandsnelheid automatisch verlaagd wordt als deze te hoog is voor het huidige werkritme. Dit zorgt voor een vloeiende workflow en een efficiënt wasproces. De optioneel verkrijgbare, ingebouwde poederdosering is handig, ergonomisch en veilig, aangezien de houders kunnen worden vervangen zonder dat men in contact komt met de reinigingsmiddelen. Het reinigingsmiddel is sterk geconcentreerd en ongeveer twee derde effectiever dan een vloeibaar reinigingsmiddel.

 

"Alles loopt op rolletjes" met de nieuwe krachtige, modulaire en flexibel achteraf aan te passen transportvaatwasmachines van de MT-serie. Ze zorgen voor maximale hygiëne met een hoge economische efficiëntie.