Nieuws

HOGE CAPACITEIT: DE NIEUWE COMPACTE KORVENTRANSPORTVAATWASMACHINE CTR VAN WINTERHALTER


“De machine moet compact zijn omdat ruimte in spoelkeukens meestal erg schaars is. De machine moet snel zijn omdat de aanvoer van vuile vaat op gezette tijden erg hoog kan zijn. De machine moet modulair zijn, zodat ze exact kan voldoen aan de individuele wensen en behoeften”, vat directeur Ralph Winterhalter de eisen voor de ontwikkeling van de nieuwe korventransportvaatwasmachine CTR samen. “Uiteraard vinden onze klanten het belangrijk, dat een vaatwasmachine efficiënt werkt en spaarzaam is in het gebruik”.

Het resultaat is de nieuwe CTR, die ondanks zijn compacte formaat ook bij grote hoeveelheden vaatwerk een eersteklas wasresultaat biedt.
Een doordacht hygiëneconcept vormt hiervoor de garantie: naast het beproefde hygiënische ontwerp van Winterhalter is de vooraf instelbare hygiënemodus een van de innovatieve functies. Zodra de tank- of boilertemperatuur onder de ingestelde waarde zakt, verlaagt de machine automatisch de transportbandsnelheid om een hygiënisch resultaat te garanderen. “Hiervoor is het Hygiëne-certificaat overeenkomstig DIN SPEC 10534 het bewijs. Met de CTR spelen onze klanten op safe”, benadrukt Ralph Winterhalter.

Maar ook de samenstelling van de machine is consequent op hygiëne gericht: 180°-zwenkdeuren, verzonken tanks en nieuwe hygiënische tankelementen die voor dit segment uniek zijn. Productmanager Norman Kammler vult aan: “Ondanks de hoge transportbandsnelheid van tot wel 195 korven per uur is efficiënt en milieuvriendelijk wassen gegarandeerd.” Het schoonwatergebruik kon tijdens het naspoelen met wel 50% verminderd worden – naar het minimum van 130 liter per uur. Daardoor dalen ook de kosten van het energie- en reinigingsmiddelenverbruik, wat de totale bedrijfskosten nog verder verlaagt. Dit wordt bereik door de hoeveelheid naspoelwater die afhankelijk is van het tempo automatisch aan te passen aan de actuele transportbandsnelheid en situatie.

Met name in krappe ruimtes biedt het modulaire systeem van de CTR veel mogelijkheden om de machine naar uw eigen wensen vorm te geven en zorgt het zodoende voor veel flexibiliteit. Norman Kammler: “De vrijheid om de CTR zelf samen te stellen en naar wens uit te breiden met alle mogelijke zones, bijvoorbeeld als de eisen van onze klanten achteraf veranderen, is een enorm pluspunt

De CTR kan via CONNECTED WASH worden verbonden met een computer of mobiele apparaten en zorgt zo voor meer betrouwbaarheid en efficiëntie in de spoelkeuken. Ralph Winterhalter: “Onze klanten hebben de mogelijkheid om alle belangrijke gebruiksgegevens consequent te analyseren en te beoordelen.”