Terug naar het overzicht
Persberichten

DE NIEUWE PT UTENSIL: GEREEDSCHAPPEN EN SERVIESGOED WASSEN IN ÉÉN MACHINE

De nieuwe doorschuifvaatwasmachine PT Utensil van Winterhalter verenigt twee toepassingen in één machine. Zowel bij het afwisselend wassen van serviesgoed en gereedschappen als bij het gescheiden wassen van gereedschappen levert ze een betrouwbaar schoon en hygiënisch wasresultaat. Het hybride model dat wordt aangeboden in de formaten L en XL combineert een krachtig wassysteem inclusief variabele wasdrukaanpassing met de ergonomie en eenvoudige bediening van een doorschuifvaatwasmachine.


»Wast u serviesgoed of gereedschappen?« In sommige gevallen luidt het antwoord op deze vraag: »Allebei!« Bijvoorbeeld wanneer er in een restaurant niet alleen borden, maar ook kookpannen, bakpannen en kookgerei moeten worden gewassen. Of wanneer in het slagerijfiliaal niet alleen gereedschappen en kratten, maar ook het serviesgoed van de lunch bij de vaat belandt. Met drie wasprogramma's heeft de PT Utensil alles onder controle: programma een is voor het klassieke wassen van serviesgoed, met borden en kopjes of bestek. In programma twee worden normaal vervuild kook- en werkgerei, GN-containers en Euronorm-kratten gewassen. Met het krachtige programma drie kunnen sterk vervuilde gereedschappen worden gewassen. Bijvoorbeeld platen, kookpannen en frituurmandjes. Om een blijvend perfect wasresultaat te garanderen is de PT Utensil voorzien van een krachtig wassysteem, efficiënte viervoudige filtratie en de variabele wasdrukaanpassing VarioPower. Normaal vervuilde borden en kopjes worden met een lagere wasdruk gewassen, aangekoekte gereedschappen met een hogere. Bovendien worden de wastijden in programma twee en drie verlengd. Zo worden sterke vervuilingen betrouwbaar verwijderd.

De voordelen liggen voor de hand: de PT Utensil voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van reinheid, hygiëne en ergonomie. Vaak is de aanschaf van twee afzonderlijke machines voor het wassen van serviesgoed en gereedschap overbodig. Dat bespaart niet alleen geld, maar ook ruimte in de spoelkeuken. Met het ergonomische comfort van een doorschuifvaatwasmachine zorgt de PT Utensil voor eenvoudige en vlotte werkprocessen, ook bij het wassen van gereedschappen. Leonie Hengeler, Productmanager International, vat het als volgt samen: "Met de PT Utensil bewijst Winterhalter dat het wassen van gereedschap en serviesgoed in één enkele machine geen compromis hoeft te zijn: we zijn erin geslaagd om voor beide toepassingen te voldoen aan de hoogste eisen voor een hygiënisch schoon wasresultaat – ook in continubedrijf."

Vanzelfsprekend beschikt de PT Utensil over alle beproefde features en opties van de PT-serie. Zo gebruikt de standaard geïntegreerde afvoerwaterwarmteterugwinning EnergyLight de energie van het afvoerwater om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Voordelen: hulpbronnen worden gespaard en er wordt tot wel 10% bespaard op energiekosten. De optioneel verkrijgbare afvoerluchtwarmtewisselaar EnergyPlus gebruikt ook de energie van de warme waterdamp in het interieur van de machine om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Daardoor wordt wel 15% aan energiekosten bespaard. Met de optionele automatische kap kan de machine er moeiteloos worden bediend, wat een grote verlichting van het werk voor het spoelkeukenpersoneel betekent.