Nazad na pregled
Štampa

NOVA TRANSPORTNA MAŠINA ZA PRANJE POSUĐA MT SERIJE - NAJBOLJA ODLUKA ZA DANAS I SUTRA

Tračne i protočne mašine za pranje sa transportom korpi visokih performansi karakteriše modularna konfiguracija sistema. To znači da mašina ne samo da može biti precizno prilagođena zahtevima današnjice, već i budućnosti. Zbog mogućnosti fleksibilne konverzije i nadgradnje, „GAMECHANGER“ se savršeno prilagođava svakoj novoj situaciji i garantuje maksimalnu sigurnost ulaganja. Izazovi sa kojima se ugostiteljstvo i restorani kolektivne ishrane trenutno suočavaju bili su osnova za novi razvoj. Winterhalter garantuje veću ekonomičnost, maksimalnu higijensku sigurnost, optimizovan rezultat pranja i bolje uslove rada.

 

Koja mašina mi odgovara?

Ralph Winterhalter, izvršni direktor i vlasnik kompanije Winterhalter Gastronom GmbH: „Naša branša uvek traži inovativna rešenja, kako bi ispunila visoke zahteve za fleksibilnošću, efikasnošću i higijenom. Uvereni smo da je nova serija MT prava odluka za kompanije orijentisane na budućnost, koje žele moćno i prilagodljivo rešenje za svoj proces pranja sudova.

MTF (mašina s višestrukim tankom tračnog tipa) opere do 8.000 tanjira na sat. Pretežno jednobrazno posuđe koje se pere na pokretnoj traci i neprekidno pristiže. Vreme pranja je fiksno definisano. MTR (mašina za pranje sa transportom korpi i više tankova) efikasno pere veliku količinu posuđa za pranje, do 355 korpi na sat, napunjenih tanjirima, šoljama, čašama, priborom za jelo i tacnama. Pritom je velika količina posuđa koje treba oprati raspoređena na ceo dan.

 

Uređaj koji menja igru: Modularna arhitektura za visoku fleksibilnost

Ulaganje u mašinu za pranje posuđa ne bi trebalo da bude prava odluka samo za danas, već i za sutra. Ali šta ako se poslovanje u budućnosti proširi, okvirni uslovi se promene ili inovativne karakteristike dođu na tržište? Serija MT ovde stvara potpuno nove mogućnosti: Zahvaljujući modularnoj arhitekturi sistema, pojedinačne zone i komponente mogu se fleksibilno međusobno kombinovati. Kao rezultat, mašina se može tačno prilagoditi individualnim zahtevima i željama u pogledu opreme. Konverzija ili nadgradnja je moguća i kasnije, bez ikakvih problema. Na ovaj način, serija MT nudi maksimalnu sigurnost planiranja i ulaganja. Potpuno u skladu sa motom: Kako vaš posao raste, mašina raste sa njim.

 

Efikasnost za veću ekonomičnost

Prilikom pranja sudova u velikim kuhinjama troši se mnogo vode i energije. Zato ovde vredi ulagati u modernu tehnologiju pranja posuđa, s obzirom na eksplodirajuće troškove energije, jer ova tehnologija koristi znatno manje resursa. Prilikom pranja sa MT serijom, iskorišćena energija se optimalno koristi. Pored standardnog sistema za rekuperaciju toplote „EnergyLight“, „EnergyPlus“ sistem za povrat toplote izduvnog vazduha koristi energiju toplog izduvnog vazduha za prethodno zagrevanje hladne ulazne vode. Ovim se smanjuje potreba za energijom mašine do 6 kWh, što smanjuje i vrednost priključka i operativne troškove. Opciona toplotna pumpa „ClimatePlus“ koristi ne samo toplotnu energiju vodene pare koja izlazi iz mašine, već i energiju iz vazduha u prostoriji za zagrevanje vode u tanku i vode za ispiranje. Tako se potrošnja energije smanjuje i do 20 kWh. Ovo značajno smanjuje operativne troškove, smanjuje se vrednost priključka i pozitivno utiče na klimu u prostoriji.

Serija MT je dizajnirana na način da je potreba za vodom, energijom i hemikalijama za pranje što je moguće manja. Aktivacija zone kojom se kontroliše pranje posuđa koristi vodu, energiju i hemijska sredstva za pranje ciljano i na ekonomičan način. Svaka zona pranja je aktivna samo kada se posuđe zaista nalazi u toj zoni. Pored toga, količina vode za ispiranje se automatski prilagođava izabranoj brzini transporta. U svakoj fazi se koristi tačno onoliko vode za ispiranje koliko je zaista potrebno za higijenski rezultat pranja.

 

Higijena za veću bezbednost

Konfiguracija mašine i koncept higijene i čišćenja serije MT garantuju najviše higijenske standarde. Higijenski režim i higijenska vrata koja se mogu okretati za 180° su karakteristike proizvoda koje mogu ponuditi samo Winterhalter mašine za pranje sa transportom korpu. Sa higijenskim režimom, ispiranje u skladu sa standardom DIN je zagarantovano u svakom trenutku: Ako temperatura tanka ili temperatura bojlera padne ispod zadate vrednosti, mašina automatski smanjuje brzinu transporta. Uz pomoć opcije CONNECTED WASH, svi važni podaci o umreženoj mašini za pranje sa transportom korpi mogu se analizirati, proceniti i pristupiti sa bilo kog mesta. To omogućava kompletno dokumentovanje pridržavanja svih HACCP higijenskih standarda. Mašine nadgledaju same sebe i automatski obaveštavaju korisnika u slučaju kritičnog događaja.

Ako se opcija CONNECTED WASH ne može koristiti, USB interfejs omogućava očitavanje svih radnih podataka i čuvanje izveštaja o higijeni.

 

Tehnika za bolji rezultat pranja

I snažan sistem ispiranja i efikasna filtracija vode u tanku su važni za optimalan rezultat pranja. Sve funkcije pojedinačnih zona za pranje su dizajnirane tako da obezbede da posuđe za pranje izađe iz mašine savršeno čisto i savršeno osušeno. Pored sistema višestruke filtracije, serija MT je stoga opremljena aktivnim ispuštanjem prljavštine. Ova funkcija obezbeđuje da gruba prljavština ne dospe čak ni u vodu u tanku i da se filtrira pre glavnog ciklusa pranja. Prljavština se ubacuje u ulaznu zonu i sakuplja u fioku za sito. Neutralne zone garantuju da nema prenošenja pene, čak i kod velikih predmeta za pranje, i obezbeđuju savršen rezultat pranja.

 

Jednostavno rukovanje za prijatnije uslove rada

„Nedostatak osoblja jedan je od najvećih izazova u ugostiteljstvu“, kaže Ralph Winterhalter. „Zbog toga nam je bilo još važnije da rad na novoj seriji MT učinimo što ergonomičnijim, sigurnijim i sa uštedom vremena. Displej osetljiv na dodir je pozicioniran na optimalnoj visini, sa upravljanjem preko jednog dugmeta, jezički neutralnim korisničkim interfejsom i sa veoma jasnim piktogramima. Osigurava ergonomski, jednostavan i bezbedan rad mašine. „FlexSpeed“ režim osigurava da se brzina transporta automatski smanjuje ako je previsoka za trenutni radni ritam. Ovo obezbeđuje nesmetan tok rada i efikasan proces pranja. Opciono dostupno, ugrađeno doziranje praškastih sredstava je praktično, ergonomsko i bezbedno, jer se kertridži za čišćenje mogu menjati bez ikakvog kontakta sa hemijskim sredstvima za pranje. Sredstvo za pranje je visoko koncentrovano i oko dve trećine ekonomičnije od tečnog sredstva za pranje.

 

„Sve funkcioniše“ sa novim, modularnim i fleksibilnim transportnim mašinama za pranje sudova visokih performansi serije MT. One obezbeđuju maksimalnu higijenu uz visoku ekonomičnost.

VAŠA KONTAKT-OSOBA ZA UPITE MEDIJA
Vi ste predstavnik štampe i potrebne su vam informacije o našim proizvodima, uslugama i o preduzeću? Radujem se vašem upitu.
Kontakt