MAŠINA ZA PRANJE ČAŠA

PRANJE ČAŠA U GASTRONOMIJI

Do 25 čaša za manje od dva minuta. Higijenski čiste i brzo suve. Bez poliranja i blistavo sjajne zahvaljujući profesionalnoj pripremi vode. Ovako se peru čaše!

Lave verre professionnel Winterhalter Restaurant Bar Hôtel Pub
Lave verre professionnel Winterhalter Restaurant Bar Hôtel Pub

Ko je zapravo izmislio pranje čaša? Na ovo pitanje nije lako odgovoriti. Sigurno je jedno: Winterhalter se vrlo rano pobrinuo za pranje čaša. Još 1969. naši inženjeri su razvili prvu komercijalnu mašinu za pranje posebno za čaše – i na taj način rešili problem za ugostitelje širom sveta. Fabrika u Mekenbojrenu, koja je tada još bila mala, postala je kolevka profesionalnog pranja čaša. Od tada smo nastavili da usavršavamo pranje čaša: do današnjeg sistemskog rešenja koje se sastoji od mašine za pranje čaša, pripreme vode, hemijskih sredstava za pranje i korpe. Dobrodošli u kuću pranja čaša!

 • Lave verre professionnel sous comptoir frontal Winterhalter

KOJE PREDNOSTI NUDI MAŠINA ZA PRANJE ČAŠA?

Ako redovno perete veliki broj čaša i želite da radite profesionalno, potrebna vam je mašina za pranje čaša. Uključujući pripremu vode, odgovarajuća hemijska sredstva za pranje i specijalne korpe za čaše. Jer samo ovo sistemsko rešenje može da odgovori visokim zahtevima koje pred oprane čaše postavljaju i ugostitelji i gosti. Najlepše u svemu: Mašina za pranje čaša je investicija koja se odmah isplati. I to odmah višestruko.

Prvoklasna čistoća

Bez mrlja, traka i tragova.

Puna higijenska bezbednost

Sertifikovano prema standardu DIN SPEC 10534.

Značajna ušteda vremena

Čiste čaše za manje od dva minuta.

Jeftin proces pranja

Sa nižim troškovima osoblja i operativnim troškovima.

Zaštita skupih čaša

Manje slomljenog stakla, duži vek trajanja.

Štiti životnu sredinu

Minimalna potreba za vodom, energijom, hemijskim sredstvima.

Uživanje svim čulima

Doživljaj za oči, nos i jezik.

Pozitivan utisak

Zato što gosti vole čistoću i higijenu.

KOMPLETAN SISTEM ZA PROFESIONALNO PRANJE ČAŠA

Winterhalter Glasswashing System
MAŠINA ZA PRANJE

Za čistoću i higijenu na najvišem nivou: Mašine za pranje čaša sa varijabilnim podešavanjem pritiska pranja i posebnim programima pranja za različite vrste čaša. Brzo, ekonomično i u različitim veličinama.

PRIPREMA VODE

Uređaj je precizno prilagođen željenom rezultatu pranja i kvalitetu vode na licu mesta: odgovarajuća priprema vode. Integrisan u mašini ili kao eksterni uređaj. Za blistave čaše i optimalnu zaštitu mašine.

HEMIJSKA SREDSTVA ZA PRANJE

Što je temeljnije potrebno, što je nežnije moguće. Za blistavu čistoću i savršenu higijenu. Za sjaj i blistavost. Specijalna sredstva za pranje i ispiranje čaša. Visoko koncentrisan i ekonomičan za upotrebu.

KORPE ZA PRANJE

Napravljena po meri za različite vrste čaša i pogodna za svaku veličinu mašine. Od plastike ili žičane mreže. Korpe za čaše pomažu sušenje i štite skupe čaše od lomljenja i habanja.

Bela knjiga
Winterhalter Whitepaper - Tips for perfect Glasswashing

PRANJE ČAŠA U UGOSTITELJSTVU: 9 SAVETA ZA SAVRŠENE ČAŠE

Čaše su vizit karta ugostiteljskih objekata. Ali, pranje čaša je nauka za sebe. U našoj besplatnoj beloj knjizi pokazaćemo vam kako da bravurozno savladate „vrhunsku disciplinu pranja posuđa“:

 • Koji su najčešći problemi pri pranju čaša?
 • Koji su uzroci odgovorni za to?
 • Kako možete konkretno da rešite ove probleme?

KAKO DA PERETE ČAŠE?

Postoje filigranske čaše za vino. Čaše za šampanjac sa tankim drškama. Male čaše za aperitiv, robusne čaše za vodu i velike krigle za pivo. Čaše za pivo sa dekorom i čaše sa gravurom. U potrazi za savršenim rešenjem, ključna pitanja su: Koje čaše najčešće perete? A kakve zahteve imate u pogledu rezultata pranja?

ČISTO I BRZO

Prilikom pranja čaša za pivo, vodu, bezalkoholna pića ili koktele, čistoća i higijena su najvažniji. I nešto o brzini. Zato što nedostatak osoblja i rastuće plate čine pitanje profitabilnosti još važnijim: Pranje čaša treba da zahteva što manje osoblja i istovremeno garantuje prvoklasne rezultate pranja. U poređenju sa ručnim pranjem, rešenje sistema Winterhalter je očigledno superiornije: higijenski bezbedno i ekonomično. Do 25 čisto opranih čaša za manje od dva minuta.

BLISTAVE I SJAJNE

Kod čaša za crno i belo vino, proseko i šampanjac bitan je dodir, estetika i optimalno oslobađanje aroma. Čaše su filigranske rađene i elegantne, tanke drške i delikatne za rukovanje. One su shodno tome zahtevne kada je u pitanju pranje. Winterhalter je kreirao rešenje za to: Sistem za pranje čaša štiti i neguje osetljivi materijal. A zahvaljujući optimalno pripremljenoj vodi, čaše izlaze iz mašine sjajne i bez potrebe da se poliraju. Do 25 čaša za manje od dva minuta.

OVO ODLIKUJE PROFESIONALNU MAŠINU ZA PRANJE ČAŠA

Obično je dostupna kao varijanta ispod pulta u delu restorana ili hotela, koktel bara ili paba oko šanka: mašina za pranje čaša. Tamo gde ima malo prostora i gde svaki potez mora da bude tačan, to oslobađa osoblje napornog, dugotrajnog i skupog zadatka: Mašina pere čaše savršeno čisto i osigurava da se mogu ponovo koristiti za vrlo kratko vreme. Nije bitno koja je vrsta čaša i koliko su prljave. Winterhalter mašine za pranje su lideri u pranju čaša dugi niz godina: Svojim kvalitetom, izradom i tehničkim inovacijama postavljaju standarde na tržištu i osvajaju kupce širom sveta.

Detaljne informacije i sve bitne podatke naći ćete na stranici proizvoda UC serije.

RAZGOVARAJTE DIREKTNO SA NAŠIM STRUČNJACIMA!
Želimo da odluku za Winterhalter donesete sa potpunim poverenjem. Koja mašina za pranje čaša je optimalna u vašem slučaju? Naši stručnjaci za pranje će vam rado pokazati koja je mašina za pranje čaša optimalna u vašem slučaju. Samo nas pozovite ili pošaljite mail.
Kontakt
 • Winterhalter Challenges Glasswashing

  5 NAJVEĆIH IZAZOVA PRILIKOM PRANJA ČAŠA

  Pranje čaša je vrhunska disciplina profesionalnog pranja. U ovom članku ćemo vam pokazati zašto je to tako i kojih je to pet najvećih izazova prilikom pranja čaša.

  Na članak
 • Winterhalter Contra Reasons Manual Glasswashing

  8 RAZLOGA PROTIV RUČNOG PRANJA ČAŠA U UGOSTITELJSTVU

  Da li ste ugostitelj i još uvek perete čaše ručno? U ovom blogu ćete saznati koji su problemi povezani sa ovom praksom i zašto stručnjaci za higijenu to ne savetuju..

  Na članak
 • Winterhalter Glass Corrosion

  KOROZIJA STAKLA: ŠTA UGOSTITELJ TREBA DA ZNA O TOME

  Zašto neke čaše imaju mlečno zamučenje? I kako da se to izbegne? Sve ovo ćete saznati u ovom članku. Postanite stručnjak za pranje čaša!

  Na članak

OSTALA REŠENJA ZA PRANJE ČAŠA

MAŠINA ZA PRANJE SA HAUBOM

Ona pere sve što naiđe. I obezbeđuje blistavo čiste čaše. Komforno i pouzdano. Efikasna mašina za pranje posuđa sa haubom. I sve je čisto.

Saznajte više

PROTOČNE MAŠINE SA TRANSORTOM KORPI

Pranje čaša u radu po učinku. Na malom prostoru. Kompaktna protočna mašina za pranje sa transportom korpi. Mogućnost individualnog konfigurisanja i fleksibilnog proširivanja. Veliki učinak.

Saznajte više

MAŠINA ZA PRANJE TRAČNOG TIPA

Optimalni rezultati u pranju čaša. Za maksimalnu higijensku bezbednost i efikasan proces. Mašina tračnog tipa konstruisana po meri. I sve štima.

Saznajte više