Mašina za pranje pribora za jelo

Pranje pribora za jelo u ugostiteljstvu

Bez tragova. Bez mrlja. Savršeno čist i higijenski pribor za jelo. Blistavo sjajan bez naknadnog poliranja. Direktno iz mašine. Tako se pere pribor za jelo!

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo – čist pribor za jelo bez poliranja
Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo – blistav pribor za jelo

Pranje pribora za jelo bez poliranja ima dugu tradiciju u kompaniji Winterhalter.

Kao stručnjaci za pranje, rano smo našli rešenje za pranje pribora za jelo. Potrebe naših klijenata bile su jasne: čist i blistavo sjajan pribor za jelo, koji ne mora ručno da se polira. I tako se još 1983. godine na tržištu pojavila prva industrijska mašina za pranje pribora za jelo kompanije Winterhalter. Razvoj koji je usledio u sledećim decenijama postavio je današnje kriterijume za pranje pribora za jelo: usavršeno sistemsko rešenje koje primenjuju ugostitelji u celom svetu. Nekadašnje potrebe naših kupaca nisu se ni do danas promenile. Baš naprotiv: U ovim vremenima kada nedostaje osoblja, kada je cena struje visoka kao i pritisak da se smanje troškovi , pranje pribora za jelo bez poliranja je važnije nego ikad pre.

Koje prednosti ima pranje pribora za jelo u Winterhalter mašinama?

Odlične rezultate pranja posuđa bez poliranja

Prvoklasno čiste i blistavo sjajne noževe, viljuške i kašike. Do 120 delova posuđa po korpi. Apsolutno bez ručnog poliranja.

Pametno sistemsko rešenje

All-in-one sistemsko rešenje za pranje, ispiranje i sušenje. Nema potrebe za dodatnom mašinom za poliranje ili komplikovanim mehaničkim sistemima. Stoga nema dodatnih troškova.

Potpuna higijenska bezbednost

Higijenski čist pribor za jelo. U skladu sa zahtevima standarda DIN EN 17735. Za sertifikovanu higijensku bezbednost.

Ušteda vremena

Blistavo sjajan pribor za jelo direktno iz mašine. Nema potrebe za napornim poliranjem koje oduzima vreme.

Umanjenje troškova

Pranje pribora za jelo bez poliranja u samo jednoj mašini. Efikasno pritiskom na dugme. Za ekonomičan rad i smanjene troškova osoblja.

Maksimalna pouzdanost

Tehnička složenost svedena na osnovne komponente. Za minimalnu podložnost kvarovima i maksimalnu pouzdanost.

Sistemsko rešenje za pranje pribora za jelo

Kod industrijskog pranja većina proizvođača radi sa kombinacijom mašine, pripreme vode, korpe i hemijskih sredstava za pranje. Ali samo to nije dovoljno za dobar rezultat. Ono što je važno je precizna usklađenost svih komponenti u odnosu na materijal i oblik predmeta za pranje – i adekvatna međusobna podešenost komponenti. Tek tada dolazi do zaista efikasne interakcije. I samo tada je rešenje toliko savršeno da postiže rezultate prvoklasnog pranja bez potrebe za dodatnom tehnologijom. Winterhalter je ovo sistemsko razmišljanje doveo do savršenstva: Kad se radi o pranju pribora za jelo, ugostitelji iz celog sveta veruju inteligentnom sistemskom rešenju stručnjaka za pranje.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo

Mašina za pranje
 

Mašine za pranje pribora za jelo UC Serije u veličinama S, M, L i XL. Takođe dostupan u modelu UC Excellence-i koji štedi prostor sa ugrađenom reverznom osmozom.
 Idi na Mašine za pranje

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo – reverzna osmoza

Priprema vode
 

Eksterni uređaj za reverznu osmozu AT Excellence-S. Osmozna voda bez kamenca i soli zaslužna je za blistavo sjajni pribor za jelo bez naknadnog poliranja.

 Idi na Priprema vode

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo – korpa za pribor za jelo

Korpa za pranje
 

Korpe za pribor za jelo od žičane mreže u veličinama 400 x 400 mm i 500 x 500 mm. U zavisnosti od varijante može da ima do devet pregrada. Za do 120 delova pribora za jelo. 
Idi na Korpe za pranje

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo – hemijska sredstva za pranje

Hemijska sredstva za pranje

Visokokoncentrisano tečno sredstvo za pranje F 420 e za nerđajući čelik, kao i neabrazivno sredstvo za pranje 720 BLUe za srebro. Plus sredstvo za ispiranje B 200 S za optimalno sušenje. Idi na Hemijska sredstva za pranje

  • Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo

Prilikom pranja pribora za jelo oslanjamo se na inteligentno sistemsko rešenje bez ikakvih dodatnih uređaja ili specijalnih mehaničkih sistema. Zato što je rezultat savršen – i zato što našim klijentima želimo da ponudimo najjednostavnije i najisplativije moguće rešenje!

Johannes Lichtenberger, Međunarodni menadžer za proizvode

Put do pribora za jelo bez poliranja.

Kako je Winterhalter postigao da noževi, viljuške i kašike izlaze iz mašine za pranje blistavo sjajni? Sve to je složena interakcija različitih faktora. Jednostavno objašnjenje: Tokom procesa pranja voda i specijalno sredstvo za pranje pribora za jelo osiguravaju efikasno uklanjanje svih nečistoća. Pribor za jelo se vertikalno postavlja u pregrade korpi kako bi se savršeno oprao sa svih strana. .Visok pritisak vode pomaže u procesu pranja, održava pribor za jelo u blagom pokretu i u kombinaciji sa inovativnom geometrijom mlaznica, sprečava stvaranje nedostupnih mesta za mlaz.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo – pribor za jelo se pere

Tokom ispiranja sredstvo za ispiranje i priprema vode ostvaruju svoj potpuni učinak: Vodeni film se formira, neutrališe ostatke deterdženta i zahvaljujući osmoznoj vodi – iz koje je uklonjeno do 98 procenata svih soli i minerala – ne ostaju mrlje na priboru za jelo. Zahvaljujući visokoj temperaturi vode, pribor za jelo sada apsorbuje toliko toplotne energije da se čak i poslednji ostaci vode osuše bez ostavljanja tragova.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo – pribor za jelo bez mrlja

Na taj način na kraju pribor za jelo izlazi iz mašine prvoklasno opran, savršeno osušen i blistavo sjajan. Bez dodatne mašine za poliranje, za koju najčešće nema dovoljno mesta u prostoriji. I bez naknadnog ručnog poliranja, koje ionako ne dolazi u obzir zbog utroška vremena, manjka radne snage i higijenskih rizika.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo – blistavo sjajan pribor za jelo bez poliranja

Pranje pribora za jelo može biti tako jednostavno

❶ Punjenje korpe

Noževi, kašike i viljuške se postavljaju uspravno u pregrade korpi za pranje pribora. Na taj način oni se savršeno čiste sa svih strana – a posle pranja voda potpuno otiče.

❷ Pokretanje programa

U programu pribora za jelo svi relevantni parametri kao što su temperatura, pritisak pranja i vreme procesa pranja, kao i doziranje hemijskih sredstava za pranje, posebno su prilagođeni pranju pribora za jelo od nerđajućeg čelika i srebra.

❸ Vađenje blistavog pribora za jelo

Nakon nekoliko minuta pribor za jelo se može izvaditi i pospremiti ili odmah ponovo upotrebiti: higijenski čist i blistavo sjajan. Naknadno ručno poliranje nije potrebno.

Profesionalnu mašinu za pranje pribora za jelo karakteriše sledeće

Saveti i trikovi za pranje pribora za jelo

Srebro perite odvojeno

Pribor za jelo od srebra nemojte prati zajedno sa priborom za jelo od nerđajućeg čelika.
Hemijske reakcije mogu oštetiti srebro, a srebrni pribor za jelo zahteva i posebno blago sredstvo za pranje.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo Savet – Srebro perite odvojeno

Ne čekajte predugo

Pribor za jelo treba oprati što je pre moguće nakon upotrebe. Što se duže čeka, to će se nečistoća više skoreti i jače zalepiti za pribor. Posledice su promena boje i oštećenje.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo Savet – Ne čekajte predugo

Po potrebi potopite

Ako se ne opere odmah, pribor za jelo treba da se sakupi u jednu posudu i potopi u toploj vodi. Pritom treba koristiti posebno sredstvo za pranje pribora za jelo potapanjem A 100 e: On prethodno čisti enzimima i stoga je posebno nežan prema materijalima i koži.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo Savet – Po potrebi potopite

Odstranite krupne ostatke hrane

Odstranite krupne ostatke hrane pre nego što pribor za jelo stavite u korpu. To poboljšava rezultat pranja.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo Savet – Odstranite ostatke hrane

Pravilno napunite korpu

Noževe, viljuške i kašike stavite u pregrade korpi izmešane i sa drškama postavljenim nadole. Na taj način se pribor za jelo optimalno pere i sprečava se mogućnost neopranih delova na priboru. Izuzetak: Veoma oštri noževi treba da se stavljaju u pregrade korpi okrenuti vrhom nadole kako bi se otklonila opasnost od povrede prilikom raspremanja mašine.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo Savet – Pravilno napunite korpu

Ostavite mašinu nakratko da se ohladi

Nakon pranja odmah izvadite korpu iz mašine i ostavite je da nakratko odstoji. Na taj način pribor za jelo može da se malo ohladi i lakše ga je izvaditi.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo Savet – Ostavite pribor za jelo da se ohladi

Povratite sjaj

Ako pribor za jelo od nerđajućeg čelika vremenom potamni i izgleda ugasito, prvobitni sjaj može da se povrati temeljnim čišćenjem. U tu svrhu potopite pribor za jelo u kupku sa vrućom vodom i sredstvom za čišćenje pribora za jelo A 30 CT.

Winterhalter mašina za pranje pribora za jelo Savet – Povratite sjaj