Nazad na pregled
Štampa

Winterhalter investira u napajanje električnih vozila

15. juna 2023 godine ispred sedišta kompanije Winterhalter Gastronom GmbH u Meckenbeuren-u svečano je otvoreno osam stanica za punjenje sa ukupno 16 punjača. Proizvođač mašina za pranje posuđa je tako među vodećim kompanijama u regionu po broju punjača koje su stavljene na raspolaganje svojim zaposlenima. Izvršni direktor Ralph Winterhalter objašnjava zašto: „Podržavamo širenje elektromobilnosti i želimo da olakšamo našim zaposlenima da se odluče za električni automobil, tako što ćemo imati spremnu postojeću infrastrukturu za punjenje.“

Winterhalter je siguran da, sa ovom investicijom u stanice za punjenje i infrastrukturu, ne samo da povećava zadovoljstvo zaposlenih i svoju privlačnost kao poslodavca, već i doprinosi promociji regiona u celini. To je zbog činjenice da su stanice za punjenje javno dostupne svima i da se mogu koristiti 24 sata dnevno. Zaposleni u Winterhalteru imaju koristi od veoma pristupačne korporativne tarife punjenja. Saradnja je postignuta sa operaterom stanica za punjenje, Regionalwerk Bodensee. „Možemo se smatrati srećnim što u Winterhalteru imamo finansijski jaku i uspešnu kompaniju u regionu i što smo uspeli da ih steknemo kao investitora“, kaže Winfried Bremer, menadžer prodaje u Regionalwerk Bodensee.

 

Međutim, projekat stanice za punjenje nije jedino Winterhalterovo opredeljenje u oblasti „zelenih“ tehnologija. Na primer, poslednjih godina u novim zgradama u Meckenbeuren-u instalirani su fotonaponski sistemi sa ukupno 550 kWh. Pored pomenutih punjača, Winterhalter već duže vreme ima dodatnih 16 punjača za punjenje sopstvenih poslovnih vozila kompanije. Oni se nalaze u zoni prostorija kompanije koja nije javno dostupna. Štaviše, geotermalna energija se koristi u svim novim zgradama. Zimi se za grejanje zgrada koristi geotermalna energija, a leti se proces odvija obrnuto, odnosno toplota se izvlači iz zgrada i vraća u tlo.

VAŠA KONTAKT-OSOBA ZA UPITE MEDIJA
Vi ste predstavnik štampe i potrebne su vam informacije o našim proizvodima, uslugama i o preduzeću? Radujem se vašem upitu.
Kontakt