Nazad na pregled
Novosti

NOVA WINTERHALTER PT SERIJA: BESKOMPROMISNA MAŠINA ZA PRANJE POSUĐA SA HAUBOM

 

Briljantne čaše, blistavo posuđe, sjajan pribor za jelo, higijenski čiste plastične čaše, ili sve to zajedno. Nova PT serija, koja nudi tri veličine mašine, preko softvera se može prilagoditi posuđu i njegovom stepenu zaprljanja. Sa efikasnim sistemom pranja i sofisticiranim konceptom higijene Winterhalter obećava prvoklasne rezultate pranja, čak i kada su zaprljanja vrlo tvrdokorna. Nova polja pranja spiralnog oblika garantuju raspodelu vode po celoj površini, a četvorostruki sistem filtriranja stalno garantuje čistu vodu za pranje. Varijabilno regulisanje pritiska vode VarioPower precizno prilagođava pritisak pranja za određeno posuđe i stepen zaprljanja. 

Pranje u mašinama iz PT serije znači efikasno pranje: zahvaljujući maloj potrošnji vode, optimalnom korišćenju energije i štedljivom doziranju hemijskih sredstva za pranje. Serijski integrisan povrat toplote iz otpadne vode EnergyLight koristi energiju otpadne vode za zagrevanje hladne ulazne vode. Prednosti: Resursi se čuvaju, a troškovi energije se umanjuju i do 10 %. Opciono dostupni izmenjivač toplote za izduvni vazduh EnergyPlus dodatno koristi energiju tople vodene pare u unutrašnjosti mašine da bi se prethodno zagrejala hladna ulazna voda. Time se postiže ušteda troškova energije do 15 %. Osim toga, prilikom otvaranja mašine izlazi znatno manje vodene pare. Po želji, polje pranja kod PT serije je dostupno i sa sopstvenim pogonom – patentiranom inovacijom kompanije Winterhalter.  U poređenju sa standardnim pogonom smanjuje se količina vode za ispiranje za 0,4 litre po ciklusu pranja. I to donosi manje pogonske troškove. 

„Želimo da našim kupcima ponudimo mašinu sa haubom, koja čini da pranje bude lako i pod ekstremnim uslovima. Mašina, u koju se u svakoj situaciji možete stopostotno pouzdati“, objašnjava CEO i vlasnik Winterhalter grupe Ralph Winterhalter. Preko funkcije Connected Wash, mašine PT serije mogu da se integrišu u mrežu i analiziraju svi važni pogonski podaci. Iz toga se mogu izvesti konkretne preporuke za optimizaciju procesa pranja. Svi podaci se čuvaju u dnevniku mašine za pranje.  Na taj način se može dokazati besprekorno ispunjavanje svih relevantnih higijenskih zahteva u skladu sa HACCP pravilima.

„Jednostavno i ergonomsko rukovanje mašinom za pranje je vrlo bitno u vreme kada nema dovoljno osoblja i kada se ono često menja“, ističe Lonie Hengeler, menadžerka za proizvode na internacionalnom nivou. Sa displejem osetljivim na dodir, upravljanjem preko jednog dugmeta, jezički neutralnim korisničkim interfejsom i sa veoma jasnim piktogramima, Winterhalter čini pranje lakšim. Sa novom, opcionom automatikom haube, mašina može da se koristi bez primene snage i samim tim donosi olakšanje rada personalu za pranje posuđa. Hauba se zatvara jednostavno pritiskom na dugme: bilo preko displeja ili ergonomski postavljenih tastera. Ciklus pranja se pokreće automatski. A na kraju programa, hauba se automatski podiže, signalizirajući time da je ciklus pranja završen. „Vaš personal za pranje posuđa će PT mašine koristiti sa radošću“, ubeđena je Hengeler.