KAFIĆ

»CELOKUPAN PAKET
PAY PER WASH.«

Zašto je potpultna mašina za pranje UC serije, sa opcijom PAY PER WASH, savršeno rešenje za kafić: Philipp Reichel i Peter Duran, vlasnici kafića »Isla Coffee« u Berlinu, objašnjavaju zašto su se odlučili za Winterhalter.

ŽELIMO DA BUDEMO UZOR!

U kafiću ISLA u Berlinu važi pravilo „Namirnice nisu otpad“. Philipp Reichel i Peter Duran proglasili su početak nove ere u gastronomiji. Sve se obrađuje u celosti. Ništa se ne baca. „Zero Waste“ i kuvanje sa spašenim namirnicama – to je živi koncept cirkularne ekonomije, početak održive ekonomije u gastronomiji. Ideja se realizuje tako što se rikota i jogurt proizvode od neiskorišćenog mleka, a ostaci kolača i hleba sa nedeljnog branča se prerađuju u već legendarne kroasane, punjene pudingom od hleba. Od neiskorišćenog peciva i ostataka mleka tokom nedelje, priprema se krema i zatim se garniraju korom ponovo iskorišćenog voća. Ništa se ne baca – čak ni talog kafe. Njega reciklira jedna berlinska firma za posuđe za kafu.

Za svoj neobičan gastronomski koncept, njih dvoje su dobili nagradu za inovacije u gastronomiji. Za Petera Durana i Philippa Reichela je održivost stil života, kojim žive i koji prenose. Ovaj princip se sledi u potpunosti – od izbora proizvoda do nagrađivanja radnika. Oni mogu da steknu udele u preduzeću ili da preuzmu kompletnu radnju, jer će sistem biti uspostavljen u konceptu fanšize. Peter Duran objašnjava: „Ne želimo da insistiramo na ekološkim proizvodima, već želimo da stvorimo svest o tome šta je moguće u okviru cirkularne ekonomije i koliko je ona profitabilna. Želimo da budemo uzor!“

Philipp Reichel i Peter Duran iz kafića ISLA Coffee u Berlinu

Philipp Reichel i Peter Duran su oživeli svoj koncept cirkularne ekonomije i to kao vrlo profitabilan. (Foto: Ben Mönks)

TEHNIKA PRANJA

Kada su Philipp Reichel i Peter Duran pre dve godine imali ideju o kafiću „ISLA Berlin“; imali su ograničenu količinu novca. Želeli su da stvore odmorište usred užurbanog velegrada – jedno ostrvo. Otuda i dolazi naziv „ISLA Berlin“. Prostor su pronašli u Nojkelnu, a inventar su preuzeli od svog prethodnika i reciklirali su ga. Svojim neobičnim gastronomskim konceptnom pogodili su ono što je njihovim gostima bilo potrebno. Bez rasipanja namirnica, bez otpada i sa fer obrađenim, visokokvalitetnim proizvodima, čije je poreklo sledljivo do proizvođača, i koji su pri tom ukusni. Investicije za otpočinjanje posla u gastronomiji bile su visoke i pored svog entuzijazma, i nisu za potcenjivanje. Tako se Philipp Reichel bacio na potragu za rešenjem i pronašao je opciju PAY PER WASH. Alternativni model plaćanja, koji je stvoren upravo za one koji započinju posao, kao i za sezonske poslove i gastronome koji moraju tačno da kalkulišu sve troškove.

Princip je jednostavan. Kod opcije PAY PER WASH postoji fiksna cena za ciklus pranja i u nju je sve uključeno: mašina za pranje, korpe i priprema vode. Takođe, troškovi popravki i održavanja koji eventualno nastanu, uključeni su u utvrđenu cenu. Dodatni troškovi su samo troškovi vode i struje. Klijentima stoji na raspolaganju onlajn portal. Na njemu se bira željeni broj ciklusa pranja i plaća se kreditnom karticom. Postoje različiti paketi za cikluse pranja. Klijent dobija kôd pranja za svaki paket. Ovaj kôd se unosi direktno na mašini i pranje je moguće odmah. Kada se iskoriste ciklusi pranja, mogu se dokupiti direktno onlajn. Model PAY PER WASH donosi fleksibilnost, finansijsko rasterećenje i, pre svega, sigurnost. Za Philippa Reichela i Petera Durana to, pre svega, znači da se mogu potpuno skoncentrisati na realizaciju svog koncepta.

 

Želimo da se koncentrišemo na koncept, a ne da se bavimo time šta se dešava sa mašinom za pranje. Opcijom PAY PER WASH, Winterhalter nudi celokuni paket.

Philipp Reichel, ISLA / BERLIN
Referenca Winterhalter Isla Berlin

ZAŠTO WINTERHALTER?

Svaki od naših klijenata ima sasvim lične razloge zašto se kod profesionalnog pranja oslanja na Winterhalter. Philipp Reichel i Peter Dura navode, pre svega, sledeće:

  • PAY PER WASH nam pruža celokupan paket, zahvaljujući kome možemo da se skoncentrišemo na svoj koncept
  • nema početne investicije i sve je obuhvaćeno jednom cenom. To nas je oslobodilo finansijskog opterećenja.
  • Kompletan servis i održavanje kompanije Winterhalter pruža nam sigurnost.
  • Ciklusi pranja nam finansiraju mašinu za pranje.

PREPORUKA PROIZVODA ZA KAFIĆE

Winterhalter mašine za pranje za bistroe, za kafiće i bistroe

POTPULTNE MAŠINE ZA PRANJE

U kafićima i bistroima se priprema niz različitih napitaka i jela. U skladu sa tim, zahtevi za mašine za pranje su visoki: One moraju u jednom ciklusu pranja najrazličitijeg posuđa da postignu savršene rezultate. Tokom vrlo kratkog vremena. Osim toga, moraju da se smeste na veoma malom prostoru. Winterhalter je upravo zato osmislio mašine za pranje za bistroe UC serije.

Saznajte više
PRUŽANJE SAVETA

Da li imate pitanja u vezi sa našim proizvodima, mogućnostima finansiranja ili na temu higijene? Potrebna vam je podrška u planiranju sekcije za posuđe ili u organizaciji procesa pranja? Naši eksperti za pranje stoje vam na raspolaganju savetima i pružanjem praktične pomoći.

Telefon 011 2085 950
Formular za kontakt
SERVISNA PODRŠKA

Ako imate problem sa mašinom, potreban vam je rezervni deo ili imate pitanja u vezi sa našim ugovorima o održavanju: Rado ćemo vam pomoći!

Telefon 011 2085 950
Formular za kontakt